Ontspannend leren

‘Het lukt mij niet, want ik kan het toch niet…’ In de praktijk van Intraverte hebben we kinderen dit al heel vaak horen zeggen, maar vaak zijn het maar kleine hobbels in de ontwikkeling waardoor het een kind niet (meteen) lukt. Het programma Ontspannend leren helpt kinderen om zelf te leren ontspannen en vanuit rust te leren (zelfregulering). Hiermee leg je tevens de basis voor het ontwikkelen van de executieve functies.

 

Een voorwaarde voor zelfregulering van kinderen is het ontwikkelen van hun rem. Met een rem kunnen kinderen zelf sturen, gassen, wat bijsturen en weer remmen. In het programma maken we gebruik van lichaamsgericht werk en leren kinderen zichzelf kennen, hun grenzen voelen, kwaliteiten ervaren (en inzetten) en emoties reguleren.

 

Vanuit de principes van het Biopsychosociaal model (totaliteit), Positieve gezondheid, rijping en beweging wordt er een beweging in gang gezet in 15 lessen. Het programma bestaat uit een combinatie van samenwerkend leren, metacognitie en zelfregulerend leren.

Het programma in het kort

Dit programma helpt kinderen om zelf te leren ontspannen en vanuit rust te leren (zelfregulering). Hiermee leg je tevens de basis voor het ontwikkelen van de executieve functies.

• Kennismaking met de school en vaststellen van de doelen.

• 15 lessen waarvan 2 ouder/ kind lessen.

• Tussentijdse afstemming met school.

• Eindevaluatie.

• Ortho-pedagogische back-up.

• Werkboekje met opdrachten voor thuis (15 thuisuren).

• Iedere week een opdracht die door de leerkrachten met de hele klas gedaan kan worden.

Het programma 'Ontspannend leren' is bedoeld voor leerlingen uit groep 5 t/m 8 van het basisonderwijs.

De lessen worden gegeven in de gymzaal of in het speellokaal op jouw school.

Wil je meer weten over de kosten van het programma 'Ontspannend leren'? Meld je dan nu aan met het aanmeldformulier en ontvang een persoonlijke offerte met vaste prijs.

 

Deelnemende scholen worden uitgenodigd voor 2 online webinars waarbij uitleg wordt gegeven over het verband tussen ontspanning en leren, én de rol van lichaamsgericht werken, toegelicht met een onderbouwing van uit neuromotorisch perspectief. Ook geven wij een voorproefje van de 15 opdrachten voor in de klas.

 

Dit programma kan worden bekostigd uit het NPO interventie D. ontwikkeling executieve functies.

De trainers van de Intraverte Academie hebben een relevante HBO-opleiding op het gebied van kind & ontwikkeling afgerond. Naast dat hebben de trainers de interne Boost-opleiding voltooid, waardoor de trainers zich hebben gespecialiseerd in onze Boostprogramma's.

Neem contact op!

Wil je graag meer informatie over de Boostprogramma’s? Of wil je een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op via: 0578 – 215 040 of mail je vraag naar info@intraverteacademie.nl. Op werkdagen wordt er binnen 24 uur contact met je opgenomen.

 

Marlies denkt graag met je mee!

Marlies IJzerman

"Vanuit mijn jarenlange ervaring in het onderwijs werk ik nu als verbindende factor tussen zorg en onderwijs. Ik denk graag met je mee over het welzijn van leerlingen en hoe onze programma’s aan kunnen sluiten bij wat jij wil bereiken in jouw school."

- Marlies IJzerman | Contactpersoon scholen