Training lichaamsgericht werken

De opleiding

Ben je op zoek naar meer kennis en theorie over lichaamsgericht werken? Wil je graag leren wat de impact en effect kan zijn voor jouw cliënten? Dan gaat deze training jou verder helpen!

 

De laatste jaren is steeds duidelijker geworden dat het lichaam, bezien vanuit relationele lichaamsbeelden (Tamboer, 1989), niet meer weg te denken is in de psychiatrische en psychosociale hulpverlening. Allerlei klachten van onze cliënten hebben een lichamelijke component, bijvoorbeeld in de vorm van fysieke stress, verhoogde spierspanning, slecht slapen, benauwdheid, energieverlies, onrust of hartkloppingen. Er zijn specialisten die de wijze waarop mensen lichamelijk betekenis geven aan zichzelf, anderen en hun omgeving juist al jaren als uitgangspunt van behandeling nemen. De kennis en mogelijke interventies die deze specialisten gebruiken, worden in deze training behandeld én zelf beoefend.

Resultaat

Na afloop van de training ben je bekend met enkele theoretische principes met betrekking tot lichaamsbeleving en lichaamsgerichte interventies. Je hebt vaardigheden om het lichamelijk-zijn te observeren, zoals houdingsbeeld, lichaamsbeeld, expressie, ademhaling en bewegingsbeeld. Je hebt de impact van lichaamsgericht werken zelf ondervonden en je kunt ervaringen, obstakels en effecten onder woorden brengen.

 

Hiermee ben je meer vaardig om betekenisvolle lichamelijke aspecten te betrekken in de begeleiding of behandeling van je cliënten. Te denken valt aan cliënten die hun eigen emoties en behoeften niet goed kennen, of cliënten die moeilijk grenzen kunnen voelen of aangeven en cliënten die moeilijk contact maken met hun eigen lichaam.

Programma

• Introductie in het relationele lichaamsbeeld, concepten met betrekking tot lichaamsbeleving

• Verstoring in de lichaamsbeleving

• Tolerantievenster, brein en down-top-interventies

• Lichaamsbewustzijn

• Relaxatie

Eerstvolgende training

Voor €999,- (excl. btw)

Niveau: hbo

Studielast: 3 bijeenkomsten verdeeld over 2 maanden, toepassing in de prakijk 30 minuten per dag.

Contact

Wil je graag meer informatie over de trainingen van Intraverte Academie of een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op via: 0578 – 215 040 of mail je vraag naar info@intraverteacademie.nl. Op werkdagen wordt er binnen 24 uur contact met je opgenomen.

 

Ik denk graag met je mee!

 

Marlies IJzerman

Contactpersoon Scholen

Marlies IJzerman

"Vanuit mijn jarenlange ervaring in het onderwijs werk ik nu als verbindende factor tussen zorg en onderwijs. Ik denk graag met je mee over het welzijn van leerlingen en hoe onze programma’s aan kunnen sluiten bij wat jij wil bereiken in jouw school."