Samen maken we een Kickstart!

Écht een goede start maken met je groep? Jij verdient dit met je leerlingen! Jullie zijn het waard om te investeren in een groep die wel tegen een stootje kan. Met dit programma verrijk je het groepsproces en krijgt de groep een boost in de gezamenlijke draagkracht om uitdagingen aan te gaan en plezier te hebben met elkaar.

 

In de eerste weken na een schoolvakantie of bij een belangrijke verandering in de klas doorloopt de groep bepaalde wetmatige fases in het groepsvormingsproces. Dit proces is bepalend voor de uiteindelijke sfeer in de groep. Natuurlijk wil jij als leerkracht dit proces optimaal faciliteren en je bent hierin zeker niet de enige. Iedere leerkracht wil een veilige en plezierige omgeving creëren voor zijn of haar leerlingen waarin iedereen optimaal kan leren.

Wat gaan we doen?

• Wekelijks een les van één uur vol challenges.

• In 6 lessen krijgen jullie de bouwstenen, zoals contact maken, grenzen aangeven en respecteren, vertrouwen in jezelf en in elkaar, emotie en spanningsregulatie, samenwerken, om samen een gezond groepsklimaat in stand te houden.

• Ervaren, stilstaan bij elkaar en met elkaar in gesprek gaan.

• Elkaar aansporen, waar nodig kalmeren en vooral elkaar vinden; dat gaan we doen!

Locatie

De lessen worden gegeven in de gymzaal of in het speellokaal op jouw school.

Hoe ziet het programma eruit?

• 1 keer in de week een les van 1 uur gedurende 6 weken.

• Challenges om de rest van de week met de bouwstenen te werken en deze te implementeren.

• Een terugkomles na 2 maanden.

Voor wie en door wie?

Het Kickstart programma is er voor groepen van de basisscholen die met elkaar een goede start willen maken na een vakantie of een andere belangrijke verandering in de klas. Er is zowel een onder-, midden-, en bovenbouw variant beschikbaar. De lessen worden gegeven door een ervaren, energieke trainer.

Contact

Wil je graag meer informatie over de trainingen van Intraverte Academie of een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op via: 0578 – 215 040 of mail je vraag naar info@intraverteacademie.nl. Op werkdagen wordt er binnen 24 uur contact met je opgenomen.

 

Ik denk graag met je mee!

 

Marlies IJzerman

Contactpersoon Scholen

Marlies IJzerman

"Vanuit mijn jarenlange ervaring in het onderwijs werk ik nu als verbindende factor tussen zorg en onderwijs. Ik denk graag met je mee over het welzijn van leerlingen en hoe onze programma’s aan kunnen sluiten bij wat jij wil bereiken in jouw school."