EigenWeb

Hoe gaat het met je? Een vraag die tijdens én na de lockdown steeds belangrijker is geworden om aan je leerlingen te stellen. Daarom is het goed om over de gemoedstoestand van je leerlingen te blijven praten. Maar hoe voer je een gesprek hierover op vanzelfsprekende en gestructureerde wijze hierover? Dat kan met het EigenWeb!

Contact

Heb je belangstelling en wil je graag meer informatie over het EigenWeb? Neem dan eerst even contact met ons op en plan een gesprek in. We vertellen je dan alles wat je maar wil weten!


Je kunt contact opnemen door ons contactformulier in te vullen, te bellen via 0578 – 215 040 of te mailen naar info@intraverteacademie.nl. Op werkdagen wordt er binnen 24 uur contact met je opgenomen.

Welbevinden door het EigenWeb

Leerlingen hebben niet altijd ‘zin’ om over zichzelf te praten, maar geven tegelijkertijd signalen af die de behoefte aan oprechte interesse laten zien. Speciaal voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar heeft Intraverte Academie het EigenWeb ontwikkeld. Hiermee kunnen zij zelf in amper tien minuten in beeld brengen hoe het is gesteld met hun leven en welbevinden.

 

Vanuit de positieve psychologie is er onderzoek gedaan naar de factoren van welbevinden. Welbevinden is de basis om te leren en floreren en bestaat uit een aantal dimensies. Deze dimensies vormen de basis van het EigenWeb. Voor leerlingen op de middelbare school zijn dat zeven thema’s: eigen lichaam, eigen gedachten en gevoel, nu en later, thuis, meedoen, zelfredzaamheid en school.

 

Het EigenWijs Mentorgesprek

Het EigenWeb wordt ingezet om het welbevinden van de jongeren in beeld te krijgen. Het EigenWeb kan gebruikt worden als voorbereiding op een individueel gesprek tussen leerling/student en docent. De tool kan ook ingezet worden om een beeld te krijgen van de groei, ontwikkeling en het welzijn van leerlingen in brede zin. Voor het EigenWeb is een aansluitende training ontwikkeld: ‘Het EigenWijs Mentorgesprek’.

‘‘Het grootste voordeel vinden wij het gemak waarmee er op grote schaal het welbevinden van leerlingen in kaart gebracht kan worden. Zo ontsnappen er geen kinderen aan de aandacht die we ‘normaal gesproken’ minder goed in beeld zouden hebben.’’

– Curio Scala Teteringen

Gratis

EigenWeb

€3,75 per leerling per jaar

EigenWeb Plus

Omdat het de missie van Intraverte Academie is om zoveel mogelijk kinderen te helpen, bieden we de Kidstool gratis aan. Heb je behoefte aan meer functionaliteit? Dan is er de Kidstool Plus met een aantal extra toepassingen die het gebruik van de tool makkelijker maken.

Disclaimer: Positief Onderwijs Nederland heeft het EigenWeb ontwikkeld samen met een groep experts en ervaren gebruikers. Het EigenWeb is een gesprekstool die haar waarde op grote schaal heeft bewezen. Verder onderzoek wordt ingezet om de methode  verder te monitoren en te onderbouwen. Daarom gaat het wetenschappelijk onderzoek door. Het copyright © is van Positief Onderwijs Nederland.