Educatieve en preventieve programma's voor primair en voortgezet onderwijs

Om aan te sluiten op de inhaal- en ondersteuningsmaatregelen en het Nationaal Onderwijs Programma biedt de Intraverte Academie, in samenwerking met Educto, educatieve en preventieve programma’s aan voor leerlingen, leerkrachten en schoolteams. Deze programma’s vormen samen Intraverte Boost. Met de Boostprogramma’s ligt de focus op welbevinden en ontspanning, wat de basisvoorwaarden zijn om de executieve functies te ontwikkelen en in te zetten. Heeft jouw school net iets meer ondersteuning nodig? Dan zijn de aansluitende programma’s van Intraverte Boost misschien wel iets voor jouw school.

 

Bekijk hieronder het aanbod.

IVBoost-programma-1
Populair
Sfeer en veiligheid

Het programma ‘Klas(s) en klimaat’ is er voor klassen die op één of andere manier uit balans zijn. Het gaat over het maken van keuzes en het effect hiervan. Ervarend leren staat hierbij centraal.

Primair & voortgezet onderwijs
Bij jou op school
Klassikaal
IVBoost-programma-2
Populair
Versterken groepsproces

Écht een goede start maken met je groep? Met het programma 'Kickstart' verrijk je het groepsproces en krijgt de groep een boost in de gezamenlijke draagkracht om uitdagingen aan te gaan.

Primair & voortgezet onderwijs
Bij jou op school
Klassikaal
IVBoost-programma-4
Leren door bewegen

Door meer te bewegen rijpt het zenuwstelsel beter en komt het leerproces beter op gang. Het programma ‘Beweging is de basis!’ stimuleert de motorische ontwikkeling en het bewegen in of buiten de klas.

Primair onderwijs
Bij jou op school
Klassikaal
Intraverte Boost
Voorkomen van uitval

Het programma 'Ontspannen(d) leren' helpt leerlingen om zelf te leren ontspannen en vanuit rust te leren. Hiermee leg je tevens de basis voor het ontwikkelen van de executieve functies.

Primair onderwijs
Bij jou op school
Groepjes van 5 à 6 leerlingen
Burgerschap
Geïntegreerd burgerschap

Het programma 'Burgerschap - Maatschappij & Jij' geeft een boost aan bewust burgerschap van de leerling met als rode draad de balans tussen vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen.

Primair & voortgezet onderwijs
Bij jou op school
Klassikaal
IVBoost-programma-3
Continuïteit in rooster

Het programma 'Boost-dagen' focust op spel, beweging en individuele aandacht, waarbij het welbevinden van leerlingen centraal staat. Allerlei facetten van de ontwikkeling komen aan bod.

Primair onderwijs
Bij jou op school
Klassikaal

Contact

Wil je graag meer informatie over de Boostprogramma’s? Neem dan contact met ons op via: 0578 – 215 040 of mail je vraag naar info@intraverteacademie.nl. Op werkdagen wordt er binnen 24 uur contact met je opgenomen.

 

Via dit contactformulier is het mogelijk een online meeting in te plannen of een offerte aan te vragen.

 

Marlies denkt graag met je mee!

Marlies IJzerman

"Vanuit mijn jarenlange ervaring in het onderwijs werk ik nu als verbindende factor tussen zorg en onderwijs. Ik denk graag met je mee over het welzijn van leerlingen en hoe onze programma’s aan kunnen sluiten bij wat jij wil bereiken in jouw school."

- Marlies IJzerman | Contactpersoon scholen