Positief Onderwijs Nederland: kennisplatform voor positief onderwijs

Positief onderwijs is dé mindset, waarbij je door anders organiseren ruimte creëert om kinderen te laten leren en ontwikkelen vanuit welbevinden. Vanuit persoonlijk meesterschap bouwen we aan een positieve en gezamenlijke mindset van het team, zodat de school een ontwikkelplek voor alle betrokkenen wordt. Met Positief Onderwijs Nederland bieden we op scholen, voor leerkrachten en schoolteams, meerdere trainingen en tools aan om bij te dragen aan die positieve mindset.

 

Voor welke hulpvraag zoek jij een training? Bekijk hieronder het aanbod van Positief Onderwijs Nederland.

Miniclass Positief Onderwijs
Miniclass Positief Onderwijs

Positief onderwijs is anders kijken, denken en durven doen. Echt werken aan welbevinden? Ontdek in 2 uur hoe je de missie en visie van Positief Onderwijs kan verbinden aan jezelf en aan jouw school.

Op locatie of online
Schoolteams
Traject Positief Onderwijs
Traject Positief Onderwijs

Verdieping van de miniclass. Ontdek tijdens 3 trainingsdagen hoe je de missie en visie van Positief Onderwijs kan verbinden aan jezelf en aan jouw school.

Tongeren (Epe, NL)
Schoolteams
Kunst van het Kindgesprek
De Kunst van het Kindgesprek

Ieder kind is uniek en wil gehoord worden. In deze training leer je hoe je het welbevinden inschat en hoe je dat op een respectvolle en gelijkwaardige manier kunt doen.

Tongeren (Epe, NL)
Leerkrachten
Floreren in het onderwijs
Floreren in het onderwijs

In deze serie workshops ga jij als leerkracht aan de slag met het maken van een scan van het eigen welbevinden en de mogelijkheden om optimaal te floreren.

Tongeren (Epe, NL)
Schoolteams/ individueel
Het Eigenwijs Mentorgesprek
Het EigenWijs Mentorgesprek

In deze training worden de zes dimensies van welbevinden belicht. Via diverse werkvormen worden ervaringen geboden met betrekking tot hoe het contact met de leerling aan kan worden gegaan. 

Op locatie of online
Leerkrachten
Inspiratiesessie Positief Onderwijs voor schoolleiders
Inspiratiesessie Positief Onderwijs voor schoolleiders

Tijdens deze inspiratiesessie nemen we je mee op reis naar onderwijs dat in lijn ligt met de ontwikkelingen in deze samenleving. Hoe pas je dit toe binnen je school?

Tongeren (Epe, NL)
Schoolteams
Neuromotorische kindontwikkeling
Neuromotorische kindontwikkeling

In deze trainingen gaan we dieper in op de totaalontwikkeling van kinderen door inzicht te geven in het belang van rust en rijping in de ontwikkeling van een kind.

Tongeren (Epe, NL)
Schoolteams/ individueel
Marlies IJzerman

"Vanuit mijn jarenlange ervaring in het onderwijs werk ik nu als verbindende factor tussen zorg en onderwijs. Ik denk graag met je mee over het welzijn van leerlingen en hoe onze programma’s aan kunnen sluiten bij wat jij wil bereiken in jouw school."

- Marlies IJzerman | Contactpersoon scholen

Contact

Wil je graag meer informatie over de trainingen van Intraverte Academie, Intraverte Boost of Positief Onderwijs Nederland? Of wil je een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op via: 0578 – 215 040 of mail je vraag naar info@intraverteacademie.nl. Op werkdagen wordt er binnen 24 uur contact met je opgenomen.

 

Marlies denkt graag met je mee!