Het EigenWijs Mentorgesprek

Of de Communicatie die eigen is aan Positief Onderwijs!

 

Het gesprek met behulp van het EigenWeb biedt vele mogelijkheden. Enerzijds kun je eenvoudiger stil staan bij de verschillende dimensies van het leven van de jongeren en tevens komt de gewenste diepgang veelal als vanzelf. Van daaruit kun je samen ontdekken hoe het is gesteld met het welbevinden.

 

Ieder mens is uniek en wil gehoord worden. Hoe kun je het welbevinden van je leerling inschatten en hoe doe je dat op een respectvolle en gelijkwaardige manier?

 

Welbevinden is de basis om te floreren en bestaat uit vele dimensies. Vanuit de positieve psychologie zijn vele onderzoeken gedaan naar de factoren van welbevinden. Voor jongeren zijn de thema’s identiteit, meedoen met anderen of niet, eigen keuzes durven maken en te ervaren dat jouw inbreng er toe doet belangrijke aspecten om lekker in je vel te zitten.

 

Jongeren hebben lang niet altijd “zin” om te praten over zichzelf en geven tegelijkertijd vele signalen af die de behoefte aan oprechte interesse laten zien. Hoe ga je met deze signalen om en hoe creëer je omstandigheden om op gelijkwaardig niveau in gesprek te zijn? En welke verbale en non-verbale werkvormen zijn dan passend?

 

In deze training worden de zes dimensies van welbevinden belicht. Via diverse werkvormen worden ervaringen geboden met betrekking tot hoe het contact aan kan worden gegaan. Daarnaast zullen er een rijk scala aan tools gepresenteerd worden om na het gesprek verder te kunnen werken aan meer welbevinden.

 

Tijdsduur: 1 dag met terugkombijeenkomst

Tijdens deze miniclass:

1. Het EigenWeb

2. De zes dimensies van welbevinden

3. Het gesprek vanuit de principes van Positief Onderwijs

4. Aandachtspunten bij advies en interventies

Voor wie?

Schoolteams.

Door wie?

Ontwikkeling en uitvoering door een team van Intern begeleiders, orthopedagogen, paramedici, directeuren po, docenten hogeschool, leerkrachten en directie SWV.

Kosten

• € 650,- per dagdeel.
• € 650,- voorbereiding training.

Inclusief BTW

Contact

Wil je graag meer informatie over de trainingen van Intraverte Academie of een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op via: 0578 – 215 040 of mail je vraag naar info@intraverteacademie.nl. Op werkdagen wordt er binnen 24 uur contact met je opgenomen.

 

Ik denk graag met je mee!

 

Marlies IJzerman

Contactpersoon Scholen

Marlies IJzerman

"Vanuit mijn jarenlange ervaring in het onderwijs werk ik nu als verbindende factor tussen zorg en onderwijs. Ik denk graag met je mee over het welzijn van leerlingen en hoe onze programma’s aan kunnen sluiten bij wat jij wil bereiken in jouw school."