Alles op het spel

Meer spelen met je groep? Dat is goed voor de ontwikkeling en de ontspanning! Het leerproces verloopt aanzienlijk vlotter wanneer de druk verlicht wordt en de spanning eraf is. Bovendien biedt spelen een gelegenheid om op een speelse manier allerlei vaardigheden te oefenen die cruciaal zijn voor lezen, schrijven, rekenen en de ontwikkeling van de executieve functies.


Het komt steeds vaker voor dat kinderen vastlopen wanneer ze taken moeten uitvoeren waar ze in hun neuromotorische ontwikkeling nog niet aan toe zijn. Helaas gebeurt dit steeds vaker, omdat kinderen steeds minder bewegen. Spelen is leuk en zinvol voor de algehele ontwikkeling van kinderen, ongeacht hun leeftijd. Het zet iedereen in beweging!

“Laat kinderen spelen en bewegen, laat ze plezier hebben en zie hoe ze zich ontwikkelen tot sterke, gezonde, en gelukkige individuen. Dat is de sleutel tot een veelbelovende toekomst. De schrijvers van dit boek laten zien dat dit bereikbaar is voor ieder kind.”

 

 

Louis van Gaal

Voormalig sportleraar en voetbaltrainer

De training in het kort

De training ‘Alles op het spel’ is speciaal bedoeld voor schoolteams om, aan de hand van het gelijknamige boek, het spelen en bewegen te stimuleren in de klas, de gymles of op het schoolplein. Zet iedereen in beweging!

• 3 x 1 dagdeel: spelen, samenspelen en ervaring delen.
• Materiaal: het boek 'ALLES op het SPEL'.

• We nemen de voorwaarden om de executieve functies te ontwikkelen door: ontspanning, het kunnen waarnemen van de omgeving en het kunnen besturen van het lichaam. 

• We behandelen verschillende spellen en hoe deze bijdragen aan de ontwikkeling.

• We staan stil bij de redenen om veel te spelen en te bewegen, en de obstakels die je tegen kunt komen.

De training 'Alles op het spel' is bedoeld voor leerkrachten van de onderbouw, de middenbouw en de bovenbouw. Maar ook voor klassenassistenten en overblijfouders.

De lessen worden gegeven bij jou op school of bij ons op locatie.

Wil je meer weten over de kosten van de training 'Alles op het spel'? Meld je dan nu aan met het aanmeldformulier en ontvang een persoonlijke offerte met vaste prijs.

De trainers van de Intraverte Academie hebben een relevante HBO-opleiding op het gebied van kind & ontwikkeling afgerond. Ze zijn gespecialiseerd in de neuromotorische ontwikkeling. Naast dat hebben de trainers de interne Boost-opleiding voltooid, waardoor de trainers zich hebben gespecialiseerd in onze programma's en trainingen.

Neem contact op!

Wil je graag meer informatie over onze programma’s? Of wil je een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op via: 0578 – 215 040 of mail je vraag naar info@intraverteacademie.nl. Op werkdagen wordt er binnen 24 uur contact met je opgenomen.

Joanne denkt graag met je mee!

Joanne Beekman

"Alle waardevolle kennis en ervaring die wij in de afgelopen 26 jaar hebben opgedaan binnen de Intraverte praktijk, passen we via de Intraverte Academie toe in een klas of hele school. Zo kunnen we eraan bijdragen dat elk kind met plezier en met zelfvertrouwen naar school gaat. Hoe mooi is dat?!"

- Joanne Beekman | Contactpersoon scholen