Alles op het spel

Wil je de ontwikkeling van je groep verbeteren en tegelijkertijd een ontspannen sfeer creëren? Spelen is de sleutel! Het leerproces wordt aanzienlijk soepeler wanneer de druk wordt verlicht en de spanning verdwijnt. Spelen biedt niet alleen vermaak, maar ook een speelse manier om essentiële vaardigheden te oefenen voor lezen, schrijven, rekenen en de ontwikkeling van executieve functies. Zet dus alles op het spel!

Het is een groeiend probleem dat kinderen vastlopen bij taken die ze nog niet aankunnen in hun neuromotorische ontwikkeling. Deze trend wordt versterkt doordat kinderen steeds minder bewegen. Spelen is niet alleen leuk, maar ook essentieel voor de algehele ontwikkeling, ongeacht de leeftijd. Het zet letterlijk iedereen in beweging!

De zorgwekkende afname van motorische vaardigheden bij kinderen heeft ernstige gevolgen voor hun leergedrag en gedragsontwikkeling. In de huidige samenleving bewegen kinderen minder, brengen meer tijd door achter een scherm, en missen daardoor waardevolle uitdagingen die buiten spelen met zich meebrengt. Daarom zijn we als onderwijsprofessionals aan zet om actief spelen aan te moedigen.


Alles op het Spel – spel in het onderwijs

Bij het boek ‘ALLES op het SPEL’ hebben we een boeiende serie van drie bijeenkomsten samengesteld om bewust meer spel in het onderwijs te integreren. Ontdek hoe traditionele spelletjes zoals tikkertje, knikkeren en Annemaria Koekoek niet alleen nostalgisch zijn, maar ook krachtige instrumenten kunnen zijn voor groei en leren. Maak spelen de motor van vooruitgang in het onderwijs en zie hoe het een wereld van verschil maakt in de ontwikkeling van de kinderen. Doe mee en ontdek de kracht van spelen!

“Laat kinderen spelen en bewegen, laat ze plezier hebben en zie hoe ze zich ontwikkelen tot sterke, gezonde, en gelukkige individuen. Dat is de sleutel tot een veelbelovende toekomst. De schrijvers van dit boek en deze training laten zien dat dit bereikbaar is voor ieder kind.”

Louis van Gaal

Voormalig sportleraar en voetbaltrainer
Alles op het spel: spel in het onderwijs

De training in het kort

Meer spelen met je groep is goed voor ontwikkeling en ontspanning! Het stimuleert cruciale vaardigheden en verlicht druk, wat het leerproces bevordert. Deze training, gebaseerd op het gelijknamige boek, helpt schoolteams spelen en bewegen te integreren in de klas, de gymles of op het schoolplein. 

Leid elke leerkracht moeiteloos en met een glimlach door de 15 spellen die van essentieel belang zijn voor de optimale ontwikkeling van kinderen! Ontdek de kunst van naadloze integratie van leren en plezier, en breng het boeiende concept van spel in het onderwijs naar de klas. Met 'Alles op het Spel' wordt de kracht van spelenderwijs leren benadrukt, waardoor zowel leerlingen als docenten kunnen genieten van een dynamische en effectieve onderwijservaring.

Ontdek de kracht van spelen! Het leerproces verloopt soepeler wanneer de druk vermindert en de sfeer ontspannen is. Speelse activiteiten bieden niet alleen plezier, maar ook de kans om op een ludieke manier essentiële vaardigheden te oefenen, van lezen en schrijven tot rekenen en de ontwikkeling van executieve functies.

• Ontdek de fundamentele rol van beweging en spel in de bevordering van totale ontwikkeling, en vergroot je inzicht in de impact hiervan.
• Verdiep je in de theoretische aspecten van totale ontwikkeling en onderzoek de invloed van stress op het zenuwstelsel voor een grondiger begrip.
• Activeer je kennis door zelf de spellen uit te voeren en deze op maat te maken voor diverse doelgroepen.
• Overwin mogelijke belemmeringen en obstakels gedurende de 15 weken en pas je aan, zodat je elke uitdaging met zelfvertrouwen tegemoet treedt.
• Personaliseer de ervaring voor elke deelnemer, waardoor zij hun eigen kracht optimaal kunnen benutten en groeien.


Met Alles op het Spel combineren we spelen en plezier. Deze training, gebaseerd op het gelijknamige boek, helpt schoolteams spelen en bewegen te integreren in de klas, de gymles of op het schoolplein. Doe mee en ontdek samen de ongekende kracht van de groep, waarin individuen de ruimte krijgen om optimaal te groeien!

De teamtraining omvat standaard 3 dagdelen, verdeeld over 15 weken. Je hebt de flexibiliteit om het programma aan te passen naar jouw wensen, bijvoorbeeld door het aantal dagdelen te wijzigen. Daarnaast bieden we de mogelijkheid voor coaching on the job en kunnen we de training specifiek afstemmen op de leeftijd van de kinderen, zoals de middenbouw.

• Ontdek 15 boeiende aspecten in slechts 3 bijeenkomsten verspreid over 15 weken!

• Elke bijeenkomst omvat hands-on spelervaring, op maat gemaakt voor diverse doelgroepen.

• Verdiep in uiteenlopende voorwaarden, van evenwicht tot samenwerking.

• Deel je spelervaringen met de kinderen en beleef samen plezier.

• Overwin uitdagingen en groei samen tijdens deze unieke leerzame reis!

Alles op het Spel is ontworpen voor leerkrachten (onderbouw, middenbouw, bovenbouw), klassenassistenten en overblijfouders in het basisonderwijs.

Ons programma is afgestemd op elk onderwijsniveau en richt zich op bewust lesgeven. We stimuleren bewuste keuzes in de aanpak, waarbij we spelenderwijs ontdekken en ervaren benadrukken. De training bevordert de professionalisering van leerkrachten door specifieke tools en inzichten aan te reiken die passen bij de verschillende fasen van de basisschool.

Benieuwd naar de kosten van Alles op het Spel? Neem de eerste stap naar een geweldige start door je aan te melden via ons aanmeldformulier. Binnenkort ontvang je een persoonlijke offerte met een heldere, vaste prijs.

De trainers hebben een relevante HBO-opleiding op het gebied van kind & ontwikkeling afgerond. Naast dat hebben de trainers de interne Boost-opleiding voltooid, waardoor de trainers zich hebben gespecialiseerd in ons programma-aanbod.

Neem contact op!

Wil je graag meer informatie over onze programma’s? Of wil je een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op via: 0578 – 215 040 of mail je vraag naar info@intraverteacademie.nl. Op werkdagen wordt er binnen 24 uur contact met je opgenomen.