Alles op het spel

Wil je de ontwikkeling van je groep verbeteren en tegelijkertijd een ontspannen sfeer creëren? Spelen is de sleutel! Het leerproces wordt aanzienlijk soepeler wanneer de druk wordt verlicht en de spanning verdwijnt. Spelen biedt niet alleen vermaak, maar ook een speelse manier om essentiële vaardigheden te oefenen voor lezen, schrijven, rekenen en de ontwikkeling van executieve functies. Zet dus alles op het spel!

Het is een groeiend probleem dat kinderen vastlopen bij taken die ze nog niet aankunnen in hun neuromotorische ontwikkeling. Deze trend wordt versterkt doordat kinderen steeds minder bewegen. Spelen is niet alleen leuk, maar ook essentieel voor de algehele ontwikkeling, ongeacht de leeftijd. Het zet letterlijk iedereen in beweging!

De zorgwekkende afname van motorische vaardigheden bij kinderen heeft ernstige gevolgen voor hun leergedrag en gedragsontwikkeling. In de huidige samenleving bewegen kinderen minder, brengen meer tijd door achter een scherm, en missen daardoor waardevolle uitdagingen die buiten spelen met zich meebrengt. Daarom zijn we als onderwijsprofessionals aan zet om actief spelen aan te moedigen.


Alles op het Spel – spel in het onderwijs

Bij het boek ‘ALLES op het SPEL’ hebben we een boeiende serie van drie bijeenkomsten samengesteld om bewust meer spel in het onderwijs te integreren. Ontdek hoe traditionele spelletjes zoals tikkertje, knikkeren en Annemaria Koekoek niet alleen nostalgisch zijn, maar ook krachtige instrumenten kunnen zijn voor groei en leren. Maak spelen de motor van vooruitgang in het onderwijs en zie hoe het een wereld van verschil maakt in de ontwikkeling van de kinderen. Doe mee en ontdek de kracht van spelen!

“Laat kinderen spelen en bewegen, laat ze plezier hebben en zie hoe ze zich ontwikkelen tot sterke, gezonde, en gelukkige individuen. Dat is de sleutel tot een veelbelovende toekomst. De schrijvers van dit boek en deze training laten zien dat dit bereikbaar is voor ieder kind.”

Louis van Gaal

Voormalig sportleraar en voetbaltrainer
Alles op het spel: spel in het onderwijs

De training in het kort

Meer spelen met je groep is goed voor ontwikkeling en ontspanning! Het stimuleert cruciale vaardigheden en verlicht druk, wat het leerproces bevordert. Deze training, gebaseerd op het gelijknamige boek, helpt schoolteams spelen en bewegen te integreren in de klas, de gymles of op het schoolplein. 

Neem contact op!

Wil je graag meer informatie over onze programma’s? Of wil je een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op via: 0578 – 215 040 of mail je vraag naar info@intraverteacademie.nl. Op werkdagen wordt er binnen 24 uur contact met je opgenomen.