Maatwerk

Geen twee klassen, scholen of leerlingen zijn hetzelfde. Elke educatieve omgeving heeft zijn eigen uitdagingen, behoeften en unieke situaties. Daarom streven wij ernaar om op al deze diverse factoren in te spelen, zodat het welbevinden en de ontwikkeling van kinderen altijd op de eerste plaats komen.

Wij geloven dat elke klas, elke school, en elke leerling zijn eigen specifieke vereisten heeft. Daarom bieden wij samengestelde pakketten die perfect aansluiten op deze unieke behoeften. Of het nu gaat om het bevorderen van burgerschap, het stimuleren van ontspannend leren, of het aanpakken van specifieke leerproblemen, we hebben de flexibiliteit om op maat gemaakte oplossingen te bieden. Onderwijs draait niet alleen om academische resultaten, maar ook om de persoonlijke groei en het welzijn van de leerlingen. Daarom richten we ons op het ontwikkelen van programma’s die de sociale en emotionele groei van de leerlingen bevorderen.

Als je geïnteresseerd bent in het verkennen van de mogelijkheden die de Intraverte Academie biedt, moedigen we je aan om contact met ons op te nemen. Ons team staat klaar om jouw specifieke situatie te analyseren en een pakket op maat te maken dat aan al jouw behoeften voldoet. Samen werken we aan een toekomst waarin elk kind de kans krijgt om zijn volledige potentieel te bereiken!

Maatwerk

Het programma in het kort

Wij bieden flexibele, samengestelde pakketten die perfect aansluiten op jouw unieke behoeften. Met specifieke aandacht voor diverse onderdelen, garanderen wij een doeltreffende oplossing die nauwkeurig aansluit bij jouw wensen en eisen. Ervaar een perfecte match!

Een pakket op maat richt zich op het stimuleren van de motorische ontwikkeling en beweging bij leerlingen, met als doel om hun zenuwstelsel beter te laten rijpen. Dit verbetert het leerproces aanzienlijk en helpt leerlingen om taken uit te voeren die anders wellicht te uitdagend zouden zijn vanwege hun nog onvoldoende ontwikkelde vaardigheden. Door meer te bewegen, wordt het zenuwstelsel versterkt en wordt het leren effectiever, zowel binnen als buiten de klas.

Een pakket op maat kan nadruk leggen op het versterken van de basis voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Het kan kinderen in staat stellen om uitdagingen met zelfvertrouwen aan te gaan. Door zich te richten op de sociaal-emotionele ontwikkeling, leren kinderen hoe emoties, gedrag en hun omgeving met elkaar in verband staan. Dit stelt hen in staat om gemakkelijker contact te maken en te behouden, zowel met zichzelf als met anderen. Hierdoor voelen kinderen zich comfortabeler en zelfverzekerder.

Een pakket op maat streeft ernaar het bewust burgerschap van leerlingen te versterken. Kinderen krijgen hierbij de mogelijkheid om een beter begrip te ontwikkelen van hun eigen positie en dit te gebruiken om betrokken, veerkrachtige en zelfredzame burgers te worden. Het is van groot belang dat kinderen verschillende burgerschapsrollen begrijpen en deze in de klas kunnen oefenen. Dit helpt hen niet alleen om hun eigen identiteit te ontdekken, maar ook om te begrijpen hoe ze kunnen bijdragen aan de maatschappij.

Een pakket op maat kan bestaan uit het ondersteunen van kinderen bij het aanleren van zelfregulatie en ontspanning, wat tevens de basis legt voor de ontwikkeling van executieve functies. Dit proces omvat het aanleren van een 'rem' waarmee kinderen in staat zijn om zelfstandig te sturen, versnellen, bijsturen en vertragen. Een pakket op maat maakt gebruik van lichaamsgericht werken om kinderen bewust te maken van zichzelf, hun grenzen te leren voelen, hun kwaliteiten te ontdekken en in te zetten, en om emoties te reguleren.

Een pakket op maat kan gericht zijn op het welzijn van kinderen, en bevat elementen zoals spel, beweging en individuele aandacht. Het is bedoeld om de continuïteit in de klas te waarborgen door activiteiten die verschillende aspecten van de kindontwikkeling adresseren. Tijdens een pakket op maat worden niet alleen fysieke en sociale activiteiten aangeboden, maar er is ook aandacht voor individuele behoeften en weektaken, waardoor een brede en evenwichtige ontwikkeling wordt gestimuleerd.

Wil je meer weten over de kosten van een pakket op maat? Meld je dan nu aan met het aanmeldformulier en ontvang een persoonlijke offerte met vaste prijs.

De trainers van de Intraverte Academie hebben een relevante HBO-opleiding op het gebied van kind & ontwikkeling afgerond. Ze zijn gespecialiseerd in de neuromotorische ontwikkeling. Naast dat hebben de trainers de interne Boost-opleiding voltooid, waardoor de trainers zich hebben gespecialiseerd in onze programma's.

Neem contact op!

Wil je graag meer informatie over een pakket op maat? Of wil je een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op via: 0578 – 215 040 of mail je vraag naar info@intraverteacademie.nl. Op werkdagen wordt er binnen 24 uur contact met je opgenomen.