Webinar 'De overgang van groep 8 naar het voortgezet onderwijs'

Het is bijna zover. De achtste-groepers zullen binnenkort in een nieuw avontuur stappen als ze naar het voortgezet onderwijs gaan. Maar hoe kijken de leerlingen naar zichzelf, naar elkaar en naar de toekomst? Sommige zijn helemaal klaar met de basisschool en ready voor het voorgezet onderwijs, terwijl anderen vol zorgen en onzekerheid zitten. De ervaring leert dan ook dat sommige kinderen hun onzekerheden soms niet goed kunnen verwoorden en dit ook niet delen.

 

Een belangrijk hulpmiddel om de basisschoolfase mooi af te sluiten, is afscheid nemen. Afscheid nemen kan betekenen dat je elkaar niet meer gaat zien, maar het kan ook betekenen dat je elkaar de ruimte geeft om nieuwe ervaringen op te gaan doen. Het proces van rijping loopt in deze fase bij jongens en meisjes sterk uiteen. Mogelijk hebben ze specifieke aandacht nodig. Het is dan belangrijk om een brede check te doen op de vraag: ‘zijn mijn leerlingen klaar voor het voortgezet onderwijs?’.

 

In het Webinar ‘De overgang van groep 8 naar het voortgezet onderwijs’ lopen we een aantal punten langs en geven we suggesties hoe de komende maanden gebruikt kunnen worden om de achtste-groepers met een goed gevulde rugzak straks uit te zwaaien.

 

Datum: maandag 17 april 2023
Tijd: 16.00-16.30

Ingrid Bunnik, Oprichter van Intraverte en Programma Ontwikkelaar Intraverte Academie

Meld je aan!