Workshops voor schoolteams

De Intraverte Academie biedt naast programma’s en tools ook workshops aan voor schoolteams. Dit aanbod bestaat uit een aantal teamtrainingen die aansluiten op de programma’s voor scholen. De workshops zijn niet alleen hands-on en toepasbaar, maar zijn ook een inleiding van de programma’s.

 

Wil je meer informatie? En ben je benieuwd of de workshops van Intraverte Academie iets voor jou en je schoolteam zijn? Bekijk hieronder dan het aanbod.

Klas en klimaat

- 2 uur durende teamtraining

Klas en klimaat staat voor de verbinding leggen tussen lekker in je vel zitten en kunnen floreren vanuit de Positieve psychologie (Martin Seligman). Vanuit welbevinden kun je groeien, leren en optimaal functioneren. Tijdens deze training gaan we dieper in op wat er nodig is om een optimaal (leer)klimaat te creëren. We gebruiken voor deze training de metafoor van het klimaat omdat het weer per dag kan veranderen, maar het klimaat veranderen lukt alleen met een aanpak voor de langere termijn!

Stress en onvoldoende (motorische) rijping

- 2 uur durende teamtraining

De motorische rijping van kinderen laat in de laatste jaren steeds meer achteruitgang zien. De motoriek ontwikkelt zich minder goed en langzamer. Wat betekent dit voor de rijping voor het uitvoeren van taken die van leerlingen gevraagd wordt op school? Wanneer leerlingen taken moeten uitvoeren waar ze (motorisch) nog niet aan toe zijn, geeft dit stress en frustratie. In deze training laten we de verbanden zien tussen de motorische rijping en ontwikkeling van sociaal emotionele vaardigheden, cognitieve vaardigheden en de executieve functies. En welk effect stress en frustratie op het leervermogen hebben vanuit het neuropsychologisch perspectief.

Bewegend leren

- 2 uur durende teamtraining

Meerdere hersenonderzoeken laten keer op keer zien dat bewegend leren efficiënt is. Door beweging ontwikkelen de executieve functies zich beter (lange termijn) en door de executieve functies met bewegen te combineren, functioneren deze beter (korte termijn). Bovendien vinden de meeste kinderen bewegen in spelvorm hartstikke leuk en zorgt het ook voor ontspanning. Vanuit plezier en ontspanning wordt leren makkelijker. In deze training gaan we dieper in op de theorie achter bewegend leren en geven we een flinke hoeveelheid praktische en makkelijk toepasbare werkvormen mee voor in de klas, de gymzaal en het schoolplein!

Maak een kickstart!

- 2 uur durende teamtraining

Een goed begin is het halve werk. Na een vakantie of een belangrijke verandering in de groep, zoals een nieuwe leerling of een andere leerkracht, doorloopt de groep bepaalde fases in het groepsvormingsproces. Dit proces is bepalend voor het creëren van de sfeer in een groep. Als leerkracht speel je een essentiële rol in de begeleiding van dit groepsproces. Tijdens deze training gaan jullie praktisch aan de slag met de vraag ‘Hoe stimuleer je een positieve groepsvorming waar jullie de rest van het schooljaar plezier van hebben?’

Miniclass Positief Onderwijs

- 1 x 2 uur of 2 x 1 uur + 1 terugkom uur bij jou op school.

Echt werken aan welbevinden? Ontdek in 2 uur hoe je de missie en visie van Positief Onderwijs kan verbinden aan jezelf en aan jouw school. Positief Onderwijs is anders kijken, denken en durven doen. Hoe kunnen wij kinderen het beste helpen bij de groei en ontwikkeling die zij nodig hebben. En ze dat laten doen waar ze aan toe zijn? Positief Onderwijs maakt onderwijs passend en bovendien veel leuker. Door je mindset en lessen anders te organiseren, creëer je ruimte voor Positief Onderwijs. Vanuit je drijfveren en kwaliteiten bouwen aan persoonlijk meesterschap en welbevinden voor de hele school.

Hoe gaat het nu eigenlijk echt met jullie?

- 2 uur durende teamtraining

In het onderwijs wordt veel gecommuniceerd; met de kinderen, de ouders, collega’s en andere betrokkenen. In de drukte hiervan is er vaak geen tijd om met elkaar als collega’s in gesprek te zijn over hoe het nu met jou gaat. Net als voor leerlingen is het voor leerkrachten ook van belang om hier tijd voor te maken en aandacht aan te geven. Om houvast en inhoud te geven aan deze gesprekken hebben we een tool ontwikkeld om (bijvoorbeeld met een collega) te bespreken wat jij nodig hebt om lekker in je vel te (blijven) zitten; het ik-web. Tijdens deze bijeenkomsten gaan we volgens het model positieve psychologie en positieve gezondheid aan de slag met gesprekstechnieken en lichaamstaal.

Joanne denkt graag met je mee!

Wil je graag meer informatie over de programma’s, trainingen, opleidingen, workshops of de tools van de Intraverte Academie? Of wil je een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op via 0578 – 215 040 of mail je vraag naar info@intraverteacademie.nl. Op werkdagen wordt er binnen 24 uur contact met je opgenomen.