Kickstart

Écht een goede start maken met je groep? Jij verdient dit met je leerlingen! Jullie zijn het waard om te investeren in een groep die wel tegen een stootje kan. Met dit programma verrijk je het groepsproces en krijgt de groep een boost in de gezamenlijke draagkracht om uitdagingen aan te gaan en plezier te hebben met elkaar.

 

In de eerste weken na een schoolvakantie of bij een belangrijke verandering in de klas doorloopt de groep bepaalde wetmatige fases in het groepsvormingsproces. Dit proces is bepalend voor de uiteindelijke sfeer in de groep. Natuurlijk wil jij als leerkracht dit proces optimaal faciliteren en je bent hierin zeker niet de enige. Iedere leerkracht wil een veilige en plezierige omgeving creëren voor zijn of haar leerlingen waarin iedereen optimaal kan leren.

Het programma in het kort

Een dagprogramma vol spel, beweging en individuele aandacht, waarbij het welbevinden van de kinderen centraal staat. Hierbij komen allerlei facetten van de ontwikkeling van kinderen aan bod.

• 1 keer in de week een les van 1 uur gedurende 6 weken.

• Challenges om de rest van de week met de bouwstenen te werken en deze te implementeren.

• Een terugkomles na 2 maanden.

• Wekelijks een les van één uur vol challenges.

• In 6 lessen krijgen jullie de bouwstenen, zoals contact maken, grenzen aangeven en respecteren, vertrouwen in jezelf en in elkaar, emotie en spanningsregulatie, samenwerken, om samen een gezond groepsklimaat in stand te houden.

• Ervaren, stilstaan bij elkaar en met elkaar in gesprek gaan.

• Elkaar aansporen, waar nodig kalmeren en vooral elkaar vinden; dat gaan we doen!

Het programma 'Kickstart' is bedoeld voor leerlingen uit groep 1 t/m 8 van het basisonderwijs, maar ook voor klassen van het voorgezet onderwijs. De lessen zijn voor iedereen die met elkaar een goede start wil maken na een vakantie of een andere belangrijke verandering in de klas.

De lessen worden gegeven in de gymzaal of in het speellokaal op jouw school.

Wil je meer weten over de kosten van het programma 'Kickstart'? Meld je dan nu aan met het aanmeldformulier en ontvang een persoonlijke offerte met vaste prijs.

De trainers van de Intraverte Academie hebben een relevante HBO-opleiding op het gebied van kind & ontwikkeling afgerond. Naast dat hebben de trainers de interne Boost-opleiding voltooid, waardoor de trainers zich hebben gespecialiseerd in onze Boostprogramma's.

Neem contact op!

Wil je graag meer informatie over de Boostprogramma’s? Of wil je een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op via: 0578 – 215 040 of mail je vraag naar info@intraverteacademie.nl. Op werkdagen wordt er binnen 24 uur contact met je opgenomen.

 

Marlies denkt graag met je mee!

Marlies IJzerman

"Vanuit mijn jarenlange ervaring in het onderwijs werk ik nu als verbindende factor tussen zorg en onderwijs. Ik denk graag met je mee over het welzijn van leerlingen en hoe onze programma’s aan kunnen sluiten bij wat jij wil bereiken in jouw school."

- Marlies IJzerman | Contactpersoon scholen