Webinars en evenementen juni 2023

De zomervakantie komt er weer aan! Voor jou als leerkracht, mentor, zorgcoördinator, IB’er of directeur het moment om niet alleen bij te komen, maar je ook weer voor te bereiden op het nieuwe schooljaar. De Intraverte Academie verzorgt in de maand juni een aantal Webinars en activiteiten met een specifieke kijk op het welbevinden van leerlingen en de groepsdynamiek in een klas.

 

We zoomen in op een aantal thema’s waar jij als schoolprofessional wellicht tegenaan loopt in de klas of op de school waar je werkzaam bent. Het aanbod wordt o.a. verzorgd door Ingrid Bunnik en Frans Koornberg, oprichters van Intraverte en programma ontwikkelaars van de Intraverte Academie. Dankzij de jarenlange praktijkervaring in het onderwijs en de gezondheidszorg bieden Ingrid en Frans interessante voorbeelden en concrete casussen. Deelname is gratis.

 

Ben je benieuwd welke thema’s we in de komende activiteiten behandelen? Bekijk ze via de onderstaande tegels. Heb je suggesties voor thema’s die we in volgende activiteiten kunnen behandelen? Deel ze met ons door contact met ons op te nemen!

'De overgang van groep 8 naar het voortgezet onderwijs'
1
juni
Webinar 'Welbevinden in beeld: hoe gaat het nu écht met je leerlingen?''

Hoe kom je er achter hoe het echt met de individuele leerling en de klas gaat? De Intraverte Academie heeft een gesprekstool ontwikkeld om onzichtbare stressoren in verschillende dimensie van het leven zichtbaar te maken.

 

Ruim 60% van de hulpvragen die wij in onze Intraverte Praktijk krijgen zijn stress gerelateerd. Sociale cohesie is een natuurlijke ontstressor. Met meer inzicht in de stressoren te krijgen en concrete handvatten voor de groepsdynamiek, verbetert de sfeer in de klas en de cultuur op school.

pexels-katerina-holmes-5905458
14
juni
Vragenvuur 'groepsdynamiek in de klas' met Frans Koornberg

In deze periode ben je waarschijnlijk al bezig met het volgende schooljaar. Na de zomervakantie ontstaat er een nieuwe groepsdynamiek in je klas, bijvoorbeeld doordat er wisselingen in de samenstelling plaatsvinden of er zelfs een andere leerkracht voor de klas staat.

 

Frans Koornberg helpt je tijdens deze sessie op weg en beantwoordt al je vragen op het gebied van groepsdynamiek. Ben je benieuwd naar cases van collega's of heb je zelf een prangende vraag? Klik op onderstaande button voor meer informatie! 

pexels-photo-8613149
15
juni
Webinar 'Een gouden start met je klas' door Nienke Rijker Leur en Monique Patijn

Na elke vakantie vinden er veranderingen in de groepsdynamiek binnen je klas plaats. In de eerste, zogenoemde 'gouden' weken leg je de basis voor de rest van het schooljaar. Erg belangrijk om je als leerkracht voor te bereiden op wat je zelf kunt doen om een goede start te maken met je klas!

 

Gebruik de gouden weken effectief voor een gouden start met de klas. We hebben een aantal basic tips, do’s and don’ts waarmee je het verschil kunt maken. Wat heeft aandacht nodig en hoe zet je een dynamiek aan, waardoor de groep zichzelf reguleert?

pexels-photo-8612991
12-18
juni
Coming soon
Week van de HSP

Wist je dat bijna 20% van de Nederlandse bevolking hooggevoelig is? Waar school voor de meeste kinderen een fijne plek is om te leren en spelen met anderen, worden hooggevoelige kinderen overladen met prikkels. Tijdens de week van de HSP (hoog sensitief persoon) besteden we op onze socials en deze website aandacht aan dit onderwerp!

Tools: welbevinden in beeld
22
juni
Podcast Groepsdynamiek

In ons podcast-debuut gaan Frans Koornberg en Ingrid Bunnik in gesprek over de groepsdynamiek in de klas, de gouden weken en de rol van de leerkracht tijdens dit proces.

'De overgang van groep 8 naar het voortgezet onderwijs'
29
juni
Herhaling Webinar 'Welbevinden in beeld: hoe gaat het nu écht met je leerlingen?''

Hoe kom je er achter hoe het echt met de individuele leerling en de klas gaat? De Intraverte Academie heeft een gesprekstool ontwikkeld om onzichtbare stressoren in verschillende dimensie van het leven zichtbaar te maken.

 

Heb je de eerste editie gemist? Meld je dan nu aan voor de tweede editie!

We denken graag met je mee!

Wil je graag meer informatie over de programma’s, trainingen, opleidingen, workshops of de tools van de Intraverte Academie? Of wil je een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op via 0578 – 215 040 of mail je vraag naar info@intraverteacademie.nl. Op werkdagen wordt er binnen 24 uur contact met je opgenomen.