Webinar 'Pesten in de klas en de gevolgen daarvan'

Pesten. Het gebeurt dagelijks. Soms is het onschuldig als plagen bedoeld, maar soms is het intens gemeen en schadelijk. Niemand wil dit. Wie gepest wordt, kan hier namelijk nog een leven lang last van hebben. De verdediging die een gepest kind opbouwt, heeft bijvoorbeeld effect op zijn latere relaties.


De kinderen die pesten, doen dit over het algemeen niet zomaar voor de lol. Pesten is vaak een overlevingsstrategie om zelf een betere en veiligere positie in de groep te bewerkstelligen. Het gaat dan dus eigenlijk over onveiligheid. Hier kunnen enorm veel onderliggende factoren spelen. Deze factoren zijn te veel om als leerkracht voor de groep rekening mee te houden. Wel kan er gewerkt worden aan een veiliger klimaat waarin iedereen uit de klas aan meewerkt.


Voor het proces van groepsvorming hebben we het programma ‘Kickstart’ ontwikkeld. Voor het zichtbaar maken van de onderliggende onveiligheid en het met elkaar werken aan een gewenst klimaat, hebben we het programma ‘Klas & klimaat’. Beide programma’s willen we in het Webinar ‘Pesten in de klas’ onder de aandacht brengen en verder toelichten.


Datum: woensdag 19 april 2023
Tijd: 16.00-16.30

Ingrid Bunnik, Oprichter van Intraverte en Programma Ontwikkelaar Intraverte Academie

Meld je aan!