Webinars april 2023

De Intraverte Academie verzorgt in de maand april een aantal Webinars met een specifieke kijk op het welbevinden van leerlingen. Tijdens deze Webinars behandelen we een aantal thema’s waar jij als IB’er of leerkracht wellicht tegenaan loopt in je klas of op je school. De Webinars worden verzorgd door Ingrid Bunnik, oprichter van Intraverte en programma ontwikkelaar van de Intraverte Academie. Dankzij haar jarenlange praktijkervaring in het onderwijs en de gezondheidszorg biedt Ingrid interessante voorbeelden en concrete casussen. Deelname aan een Webinar is gratis.

 

Ben je benieuwd welke thema’s we in de komende Webinars behandelen? Bekijk ze via onderstaande tegels. Heb je suggesties voor thema’s die we in volgende Webinars kunnen behandelen? Deel ze met ons door contact met ons op te nemen!

'De overgang van groep 8 naar het voortgezet onderwijs'
17
april
Webinar 'De overgang van groep 8 naar het voortgezet onderwijs'

Het is bijna zover. De achtste-groepers zullen binnenkort in een nieuw avontuur stappen als ze naar het voortgezet onderwijs gaan. Maar hoe kijken de leerlingen naar zichzelf, naar elkaar en naar de toekomst?

 

In het Webinar ‘De overgang van groep 8 naar het voortgezet onderwijs’ lopen we een aantal punten langs en geven we suggesties hoe de komende maanden gebruikt kunnen worden om de achtste-groepers met een goed gevulde rugzak straks uit te zwaaien.

pexels-photo-8612991
18
april
Webinar 'De overgang van groep 2 naar groep 3'

De overgang van groep 2 naar groep 3 is een belangrijke fase voor kinderen. Groep 3 wordt door veel kinderen en ouders gezien als een mijlpaal voor het ‘echte’ werk. Want zodra je in groep 3 zit, ben je ‘groot’. Als je door de bril van neuromotorische rijping kijkt, dan is juist de fase die in groep 1 en 2 speelt het belangrijke werk. Hier wordt namelijk de basis gelegd van de voorwaarden die vanaf groep 3 steeds belangrijker worden.

 

Tijdens dit Webinar behandelen we hoe je kinderen een steuntje in de rug kunt geven tijdens het rijpingsproces.

person-suffering-from-bullying
19
april
Webinar 'Pesten in de klas en de gevolgen daarvan'

Pesten. Het gebeurt dagelijks. Soms is het onschuldig als plagen bedoeld, maar soms is het intens gemeen en schadelijk. Niemand wil dit. Wie gepest wordt, kan hier namelijk nog een leven lang last van hebben. De verdediging die een gepest kind opbouwt, heeft bijvoorbeeld effect op zijn latere relaties.

 

In het Webinar 'Pesten in de klas en de gevolgen daarvan' zoomen we, tijdens de landelijke dag tegen het pesten, in op het belang van een veilig klimaat in de klas. Een onveilig klimaat is immers een vruchtbare bodem voor pestgedrag.

We denken graag met je mee!

Wil je graag meer informatie over de programma’s, trainingen, opleidingen, workshops of de tools van de Intraverte Academie? Of wil je een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op via 0578 – 215 040 of mail je vraag naar info@intraverteacademie.nl. Op werkdagen wordt er binnen 24 uur contact met je opgenomen.